Like & Win: Virtual Reality bril

Virtual reality… de technologische revolutie in opkomst. Klinkt als een dure hobby. Maar niets blijkt minder waar. Met de opkomst van de cardboard virtual reality bril ligt deze technologie voor iedereen binnen handbereik. Het enige wat je er nog bij nodig hebt is een smartphone, android of iOS.

Doe-het-zelf pakket

cardboardvr
Foto Copyright: cardboardvr.nl

Het is even puzzelen voordat je hem in elkaar hebt gezet, maar er zit een stap-voor-stap instructie ingesloten in het pakket. Wat karton, dubbelzijdig klittenband en twee lensjes. Als je hem eenmaal in elkaar gezet hebt en je telefoon erin gedaan hebt ben je klaar voor de virtuele wereld.

De bril is o.a. verkrijgbaar bij cardboardvr.nl. Op hun site kun je nog meer informatie vinden, o.a. welke telefoons geschikt zijn en welke apps er verkrijgbaar zijn.

 

Apps

screen520x924

De apps zijn er ook voor IOS maar voornamelijk voor Android. De officiële cardboardvr app is dus alleen maar verkrijgbaar in de Google Play Store. Een leuke app om kennis te maken met de mogelijkheden van de bril is Dive City Rollercoaster, beschikbaar in zowel de Google Play Store als de Apple App Store. In het begin ben je geneigd om alleen maar vooruit te kijken waarop het niet meer lijkt dan een saaie 3D vertoning. Maar als je om je heen kijkt krijg je pas echt te maken met de wereld van virtual reality. Wow… net echt!

Voor meerder apps kijk even op cardboardvr.nl. Op de site van Durovis kun je ook een overzicht van vr apps vinden. Of door gewoon in de Appstore of Google Playstore te zoeken op ‘cardboard’.

 

Review

Om te beginnen moet je de bril zelf voorhouden, het is geen ‘handsfree’ ervaring. Hij ‘draagt’ lekker voor zover een kartonnen bril comfortabel kan zijn. Maar daar gaan we gezien de prijs niet moeilijk over doen. Door de lensjes kijken valt niet mee, het kost wat moeite om te focussen en geeft je soms het gevoel ‘scheel te kijken’. Het is dus van belang, zoals met alle 3D/virtual reality ervaringen, om het niet te lang achter elkaar te doen.

Apps bedienen via het touchscreen is natuurlijk niet zo eenvoudig, daar is wat op gevonden. Aan de zijkant van de bril zitten magneetjes. Deze magneetjes veroorzaken een magnetisch veld die wordt geïnterpreteerd door de smartphone alsof er met de vinger een aanraking heeft plaatsgevonden.

Conclusie: Er moet nog veel verbeterd worden in deze technologie, evengoed een leuke en betaalbare manier om kennis te maken met Virtual Reality. Een origineel cadeau idee!

 

Win 1 van de 3 Cardboard VR brillen

 

  • Like op Facebook
  • De 3 winnaars worden geloot bij ten minste 15 likes
  • De winnaars worden bekend gemaakt op Facebook

Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook. De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan Loonatech“.