iPhone Thermometer app

Temperatuur opnemen met je iPhone….?! Jazeker, met de iPhone thermometer app. De smartphone wordt steeds smarter gemaakt!

Met de komst van iOS 8 en de nieuwe app Gezondheid kun je al je eigen medisch paspoort aanmaken. Het heeft de weg vrij gemaakt voor ontwikkelaars om hun fitness- en gezondheidsapps samen te laten werken.

Body Temp - profile

Profiel per persoon (foto van Kickstarter.com)

Zo is de Wishbone geboren, de kleinste thermometer die er bestaat en die – je raadt het al – te bedienen is met behulp van je smartphone (zowel Android als iOS).

De Wishbone is een ‘non-contact’ thermometer, die op 3-5 cm afstand gericht moet worden op het voorhoofd. Binnen 2 seconden is de temperatuur gemeten. En dat is wel handig als je een klein spartelend klein kindje met hoofdpijn op je schoot hebt zitten. De vorm (wishbone = vorkbeen) zorgt ervoor dat je tijdens het meten de smartphone precies in de meest efficiënte kijkhoek hebt om de resultaten meteen van de smartphone af te lezen. De uitgang voor de koptelefoon wordt gebruikt.

Body Temp - chart

Historische data beschikbaar voor analyse (foto: Kickstarter.com)

Historische data wordt opgeslagen en kan dus geanalyseerd worden. Zo kunnen er profielen aangemaakt worden voor de verschillende gezinsleden. Zo kan het zelfs gebruikt worden om de ovulatie periode te herkennen, door kleine lichaamstemperatuurverhoging te herkennen.

De Wishbone is nog in ontwikkeling. In februari dit jaar is het project gefinancieerd met behulp van crowdfunding (Kickstarter.com). De productie is gepland om in April van start te gaan.

 

Functionaliteit in ontwikkeling: meten van objecten – zowel vloeibaar als vast – bijv. temperatuur van babymelk en omgeving (bijv. kamertemperatuur)