Apps tieners

OurPact app: leer ze verantwoordelijkheid met behulp van technologie

Onze kids streven ons voorbij wat betreft het gebruik en meestal ook kennis op het gebied van internet. Hoe vrij moet je ze laten hierin? Niet alleen wat betreft de inhoud, maar ook de tijdsduur. Zeker tieners. Die hebben vooral richtlijnen nodig. Voordat je het weet zitten ze de hele dag met hun mobiel voor hun neus!

De OurPact app is een gratis app die jou als ouder laat bepalen wanneer je kind zijn apps en internet mag gebruiken. Zonder dat je hun telefoon hoeft af te pakken. Dus blijven ze bereikbaar!

Maar liefst 78% van peuters en kleuters is al online.

Bron: Rapport “App Noot Muis” van mijnkindonline.nl

Kids en schermtijd
OurPact app

What is OurPact?

De OurPact app is een iOS app die speciaal gemaakt is voor ouders. Met deze app kun je je kids aanleren verantwoordelijk om te gaan met hun smartphone, zonder dat je de telefoon hoeft af te pakken. (dus ze blijven bereikbaar, en kunnen hun wekker blijven gebruiken).

Je installeert de OurPact app op je telefoon en paired dan met de mobiel van je spruit. Op elk moment van de dag kun je de apps en het internet ‘uit zetten’ (en dus ook weer aan) op de mobiel van je spruit. Je kan zelfs schema’s instellen, dan gaat het automatisch.

Belonen of straffen

Deze superhandige app maakt het makkelijk om je kids eerste hun (huishoudelijke) taken te laten uitvoeren voordat ze ‘schermtijd’ hebben verdiend. Je kan het zelfs linken aan een beloningssysteem. (lees ook: Beloningssysteem).Maar natuurlijk kan het ook als consequentie gebruikt worden. Bij ongewenst gedrag gaan apps en internet uit. Standaard apps (zoals bellen, sms’en, etc) blijven wel gewoon beschikbaar. Dus geen reden om onbereikbaar te zijn!

Meerdere kinderen

Het is natuurlijk mogelijk om meerdere kinderen op te zetten. Op de telefoon van je kind ga je naar pair.ourpact.com en je volgt de instructies op. Zodra de installatie voltooid is, kun je op de ouder telefoon in ‘My family’ het account van je kind zien.

Voor elk kind geef je de naam, leeftijd en sekse op. Er is ook een mogelijkheid om een foto toe te voegen.

OurPact kind scherm
OurPact schema

Schema

Met behulp van een schema kun je de OurPact app ook zo instellen dat apps en internet automatisch op terugkerende tijdstippen uitgezet worden, bijvoorbeeld als het bedtijd of huiswerktijd is. Mochten het toch nog nodig zijn om de apps en internet aan te zetten tijdens deze geblokkeerde tijdsintervallen, dan kan natuurlijk altijd manueel toegang verleend worden.

Blokkeren

Op elk moment van de dag kan je, via de OurPact app, de apps en internet op de telefoon van je kind blokkeren. Zelfs als er een vast schema geactiveerd is. De manuele blokkering zal het schema dan tijdelijk overschrijven.

Toegang geven

Hetzelfde geldt voor het toegang geven. Je hebt, net als bij het blokkeren, de mogelijkheid om zelf aan te geven voor hoe lang toegang gegeven wordt. Na het verstrijken van deze tijd gaan de apps en internet vanzelf terug naar het schema (als er een schema is opgezet). Indien er geen schema is opgezet, dan gaat hij terug naar de vorige status na het verstrijken van de tijd.

OurPact blokkeer

Voordelen

Gratis

Het is gratis… dus eigenlijk een cadeautje! Waarom zou je het niet proberen?

Gesynchroniseerd

Werkt op meerdere apparaten en synchroniseert over de cloud. Zo hebben beide ouders de touwtjes in handen.

Schermtijd

Bepaal en regel hoeveel schermtijd je kind mag. Alles is overzichtelijk en onder controle.

NADEEL

iOS

De app is vooralsnog alleen voor iPhones en iPads gemaakt. Maar er wordt gewerkt aan een Android versie.

Mijn review

Een dikke vette LIKE voor deze app. Met onze kids, variërend in de leeftijd van 8 tot 14, hebben wij ondervonden dat de app doet wat hij moet. De jongste wil nog wel eens, als hij eerder op is dan zijn ouders, toch nog even stiekem gaan gamen op zijn iPad, terwijl hij ‘beeldschermstraf’ heeft. Hij weet ook dat zijn apps pas aangaan als hij al zijn huishoudelijke taakjes heeft uitgevoerd, dus wij hebben elke dag netjes 3 volle WC-rollen op elk toilet.

Van tevoren hebben we met hem afgesproken wat zijn schema is (om te voorkomen dat zijn apps ineens uitgaan als hij ‘midden in een potje zit’?).

De oudere kids weten inmiddels maar al te goed wat de consequentie is van slechte schoolresultaten, afspraken niet nakomen en/of de waarheid verbloemen. Snapchat, WhatsApp, Instagram… zijn zo belangrijk dat ze zeker hun best doen om hun gedrag zelfstandig bij te sturen.

Deze app helpt om een goede balans te vinden in het gebruik van technologie. Zeker kinderen hebben deze begeleiding nodig. Het geeft je de zekerheid dat je de controle hebt door de nodige restricties toe te passen. De app doet het voor je, je hebt er geen omkijken meer naar!