Ik moet steeds meer onthouden op een dag. En dat valt al niet mee, want je wordt een dagje ouder ? en bovendien wordt iedere gedachte die ik heb minstens 3 x onderbroken door een vraag van 1 van de kids! ? Zo kan het wel eens voorkomen dat ik al 3 keer langs een afhaalpunt ben gereden, terwijl er al een week een pakje klaarligt om opgehaald te worden. iOS herinneringen biedt een oplossing: Herinneringen op locatie!

Een superhandig instelling beschikbaar op de iPhone voor die herinneringen die niet persé op een specifieke tijd hoeven. Je hebt bijvoorbeeld nog kleding bij de stomerij liggen. Of je moet je moeder bellen zodra je thuis aankomt. Maar ook als je onderweg bent, om iemand te waarschuwen zodra je in de buurt bent!

Instellen

 

Instellen gaat als volgt: Herinneringen ▶︎ Maak een herinnering aan ▶︎ Selecteer de ‘i-knop’ ▶︎ Schakel ‘Toon op locatie’ in ▶︎ Selecteer ‘Locatie’ ▶︎ Selecteer een bestaande locatie of zoek op adres.

Notifications App

 

 

Herinneringen op locatie screenshots

 

Door het zwarte bolletje te verslepen kan je een afstand (straal) aangeven. Je kan ook nog aangeven of je herinnerd wil worden als je binnen de gestelde afstand aankomt of als je vertrekt. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je het (stomerij of pakket) bonnetje bij je hebt.

SIRI

En…. belt je moeder precies als je met 4 gillende kids door de supermarkt rent… dan spreek je met behulp van SIRI (spraakassistent) in: “Herinner mij: ‘Ma bellen’ zodra ik thuis ben”. Geen reden meer om het alsnog te vergeten! ;-). Want zodra je thuis aankomt krijg je meteen de melding! (moet je natuurijk wel in je iPhone ingesteld hebben wat thuis is en wie ‘ma’ is…. ?)

(Klein) minpuntje

Natuurlijk is er een klein minpuntje: door de locatie functie (lees: GPS signaal) gaat je batterij sneller leeg. Maar dat is zo opgelost met een autolader, die zijn er al voor € 10,95, bestel er één via de webshop. (zoek op ‘autolader’)