Stel… je bent aan het hardlopen. Verstand op nul, lekker lopen. Waarschijnlijk met je ‘favourite song’ op de achtergrond, je hardloop app aan. Lekker tot jezelf komen in alle anonimiteit. Heerlijk….!

Maar wat als je onverhoopt wat overkomt. (niet te hopen natuurlijk!) Grote kans dat niemand weet wie je bent?! Tja, dan is anonimiteit ineens niet persé in je voordeel.?

iPhone Medische ID

De iPhone Medische ID is voor dit soort noodgevallen, ook wel genoemd ICE (in case of emergency). Voordien was een optie om een noodgevallen contactpersoon aan te maken en die ICE te noemen. Maar ja… als je iPhone vergrendeld is, kan niemand erbij!

De Medische ID van iPhone biedt uitkomst! (beschikbaar vanaf iOS8)

Instellen

Je vindt de Medische ID in je iOS Gezondheid App. Selecteer Medische ID, rechtsonder in je beginscherm.

 

BELANGRIJK!: zorg dat je in het scherm van Medische ID bovenaan ‘Toon bij vergrendeling’ activeert, zodat de Medische ID weergegeven kan worden zelfs als de telefoon vergrendeld is! (in het scherm waar normaal de code ingevoerd moet worden: ‘Noodgeval’ ▶︎ ‘Medische ID’

Vul je gegevens in. Behalve de contactgegevens van de opgegeven contact personen kun je hier ook aangeven:

  • Medische aandoeningen
  • Medische aantekeningen
  • Allergieën en reacties
  • Medicijnen
  • Bloedgroep
  • Orgaandonor: ja/nee

Sla je gegevens op door ‘Gereed’ te selecteren.

Niet alleen handig voor als je hardloopt… Gewoon nodig om altijd bij je te hebben….! En wie gaat tegenwoordig nog het huis uit zonder telefoon!

Privacy

Je gegevens worden niet gedeeld met andere apps. Natuurlijk zijn ze wel in te zien door iemand anders zodra je iPhone in het bezit is van iemand anders. Dat is een afweging die je moet maken… Als je leven op het spel staat, is het beter dat onbekenden weten wat ze moeten weten om je leven te redden.

 

~